Informatie cursus Shantala Babymassage

Cursus Shantala babymassage

De cursus Shantala babymassage kan individueel of in groepen gevolgd geworden.

 

Welke variant je ook volgt, je zult telkens stap voor stap begeleid worden in het leren van masseren van je baby. Hierbij wordt uitgelegd wat er gedaan wordt en waarom qua masseren en aanraken, en krijg je tips wat je kunt doen bij bepaalde klachten. Daarnaast leer je wat voor je kindje de prettigste manier is om benaderd, uitgekleed en opgetild te worden bijvoorbeeld. Je zult zien dat je veel van de informatie die je krijgt tijdens de cursus ook toe kunt passen in de alledaagse routine.

Ongetwijfeld hebben je baby en jij daar zeker profijt van!

 

Een individuele cursus: 1 ouder (of andere naaste verzorger) en 1 baby:

3 bijeenkomsten van 1-1,5 uur

Deze cursus zal bij jullie aan huis gegeven worden.

 

Een duocursus babymassage: 2 ouders (of een ouder en andere naaste verzorger) en 1 baby:

3 bijeenkomsten van 1-1,5 uur

Deze cursus zal bij jullie aan huis gegeven worden.

 

Workshop babymassage: max. 4 ouders en 4 baby’s:

4 bijeenkomsten van 1,5uur 

De groepsworkshop zal op locatie gegeven worden. Exacte locatie wordt bekend gemaakt voor start van de workshops.

 

Het is ook mogelijk om zelf met een groep je aan te melden. In overleg kunnen we dan datum en tijd afspreken. Het maximum aantal deelnemers blijft echter 4 ouders (of naaste verzorgers) en 4 baby’s. We vinden het belangrijk dat er zoveel mogelijk aandacht naar je baby en jou uitgaat en bij een grotere groep kunnen we dat niet voldoende waarborgen.

Daarnaast is het zo dat hoe meer baby’s en ouders er zijn, hoe meer prikkels dit oplevert voor de aanwezige baby’s. Uit ervaring weten we dat het met 4 baby’s en 4 ouders prima gaat, maar dat meer al snel te veel wordt.

 

Intake

Vóór de start van de cursus nemen we altijd contact met je op. We vinden het belangrijk om alvast wat informatie over jou en je baby te weten, o.a. over de zwangerschap en bevalling en de periode erna. Zo kunnen we zo goed mogelijk, ook tijdens de cursus, daar op inspelen.

 

Praktisch

Wanneer je een afspraak hebt gemaakt tot het gaan volgen van de cursus, zul je van ons alle benodigde praktische informatie van tevoren krijgen, zodat jullie weten wat jullie van ons kunnen verwachten. Ook kun je je zo samen met je baby zo optimaal mogelijk voorbereiden op de cursus. 

(wat kan ik verwachten, wat moet ik meenemen, wat is belangrijk om van te voren wel of beter niet te doen, etc.)