Rekbare draagdoek

De naam zegt het al: De doek is een rekbare doek, wat betekent dat de doek elastisch is en meteen al soepel aanvoelt vanaf het eerste gebruik voor het dragen van je kindje.

Het voordeel van de rekbare doek is dat het zich heel makkelijk om je kindje (en jou) heen vormt door diezelfde soepele stof. De doek is daardoor ook heel goed aan te passen aan de grootte van je kindje. De doek is echt letterlijk op maat te knopen en dragen!
Een pasgeborene kan daarom al prima gedragen worden in een rekbare doek.

 

De ‘rek’ in de doek is meteen ook de belangrijkste reden waarom je met een rekbare doek alleen maar op je buik kunt dragen.

 

Een regelmatig gehoord voordeel van de rekbare doek is dat hem al kunt ‘voorknopen’ en je kindje in de doek doet zodra je deze geknoopt hebt. Ook kun je de doek om laten als je je kindje er even uit wilt halen.

 

Veel mensen vinden de rekbare doek ook een fijne doek om mee te beginnen. De omschrijving ‘knopen van een doek’ schrikt mensen in eerste instantie nog wel eens af, maar het klinkt ingewikkelder dan het is!

Een rekbare doek is door de stof en structuur makkelijk in het gebruik en ook de knoopwijze is goed aan te leren.

 

De keus voor welke rekbare doek is een heel persoonlijk keus, afhankelijk van je eigen voorkeuren.

 

We kunnen je zo nodig adviseren over de soorten rekbare doeken.

 

Ongeacht of je een doek aanschaft via ons, of er zelf al een hebt of aanschaft, we helpen je graag bij het aanleren van de juiste knoopwijze.

 

Wil je gaan dragen, maar twijfel je over welke soort doek of drager geschikt is voor je kindje en jou? Ook dan denken we graag met je mee! We geven dan nog wat extra uitleg en desgewenst laten we een aantal verschillende mogelijkheden zien, zodat je zelf kunt zien èn voelen wat bij je past!