Geweven draagdoek

De term ‘geweven doek’ is uiteraard geen toeval. De naam is gebaseerd op de bewerking van de stof, namelijk het weven ervan. Door gebruik te maken van een bepaalde manieren van weven, krijgt de stof geen rek alle kanten op, maar alleen diagonaal. Dit geeft extra stevigheid tijdens het dragen van je kindje en maakt het ook veilig om, mits goed geknoopt met de juiste knoop(techniek), je kindje op je buik, heup of rug te dragen.

De doek is goed aan te passen aan de grootte van je kindje en door de stof en weeftechniek geschikt om je kindje vanaf vlak na de geboorte tot ver na de babytijd te dragen. Afhankelijk van de voorkeur van je kindje en jou en de soort geweven doek kunnen kinderen er zeker nog tot in hun kleutertijd mee gedragen worden.

 

De geweven doek knoop je iedere keer dat je hem gebruikt opnieuw. Je zult echter zien dat dit geen belemmering hoeft te zijn. Hoe vaker je het doet, hoe handiger je er in wordt én hoe soepeler de stof wordt! Doordat je de doek elke keer opnieuw knoopt, stem je de doek precies af of op je kindje en jou en op dat moment. Een betere afstemming op maat is er niet.

 

Geweven doeken zijn er in verschillende maten, allerlei soorten, kleuren en patronen. Naast variatie in stof en kleur, kun je ook enorm variëren in de manier hoe je een geweven doek ‘afknoopt’, van eenvoudig aan te leren tot iets wat net wat meer oefening vraagt, waardoor je niet snel op een geweven doek uitgekeken raakt.


Welke geweven doek je kiest om mee te gaan dragen is erg persoonlijk, afhankelijk van je eigen wensen, voorkeuren en ook smaak.

Zo nodig kunnen wij je hierbij adviseren.

 

Of je nu een doek aanschaft via ons, of er zelf al een hebt of aanschaft, we helpen je graag bij het aanleren van de juiste knoopwijze.