Draagconsulten

Bij een draagconsult kom ik bij jou of jullie thuis en leer ik je één knoop en draagwijze per consult aan voor het dragen met een rekbare doek, geweven doek, ringsling of ergonomisch drager.

Dit kan een knoop- en draagwijze zijn om te dragen op je buik, heup of rug, afhankelijk van jouw wens en de draagdoek of drager.

Bij een consult leg ik stap voor stap uit hoe het knopen en dragen in zijn werk gaat. Eerst doe ik het voor, dan doen we het samen en uiteindelijk zul je zien dat je het zelfstandig kunt!

Wanneer je het knopen enigszins onder de knie hebt, gaan we oefenen met een oefendraagpop. Door verschillende aanpassingen (o.a. aan de ledematen en het toevoegen van gewicht), voelt het alsof je ‘echt’ met een baby aan het oefenen bent. Wanneer je dit ook goed af gaat kun je met je eigen kindje gaan dragen! In het begin zal dit soms nog wat onwennig aanvoelen, maar je zult zien dat het snel went, voor zowel je kindje als jij! Jullie moeten er beiden in even handigheid in krijgen, maar al doende leert men en zullen er nog heel veel fijne momenten samen volgen!

 

Ook na het consult kun je terecht voor vragen of een kort check, via bijv. What’s app of de mail.

 

Het is handig om tijdens het consult iemand te hebben die zich over je kindje ontfermt, zodat jij alle aandacht hebt bij het leren knopen en dragen.